o 32. ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov v okviru 56. mednarodnega sejma Agra v Gornji Radgoni.
Ocenjevanje je potekalo od 5. do 8. junija 2018 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.
Predsednica: Stanka Podkrajšek, univ.dipl.inž.živ.teh.
Biotehniška fakulteta, Inštitut za mlekarstvo Ljubljana
Člani:
prof. dr. Bogdan Perko
Biotehniška fakulteta, Inštitut za mlekarstvo Ljubljana
doc. dr. Andreja Čanžek Majhenič
Biotehniška fakulteta, Inštitut za mlekarstvo Ljubljana
Petra Osterman, univ.dipl.inž.živ.teh.
Viški vrtci, Ljubljana
prof. dr. sc. Jasmina Havranek
Agronomski fakultet Zagreb
prof. dr. sc. Neven Antunac
Agronomski fakultet Zagreb
doc. dr. sc. Nataša Mikulec
Agronomski fakultet Zagreb
Tehnični vodja: mag. Franc Muhič, Ljubljana
Na ocenjevanju je sodelovalo 29 podjetij z 188 izdelki:
Država | Podjetja | Izdelki | |
Slovenija | 21 | 134 | |
Hrvaška | 6 | 34 | |
Avstrija | 1 | 7 | |
Bosna in Hercegovina | 1 | 13 |
Šampioni | 11 | 5,85 % |
Velika zlata medalja | 55 | 29,26 % |
Zlata medalja | 38 | 20,21 % |
Srebrna medalja | 40 | 21,28 % |
Bronasta medalja | 26 | 13,83 % |
Skupaj | 170 |
Bio Wiesenmilch Almkäse 50% F.i.T. | Kärntnermilch reg. Gen.m.b.H. |
Bio Wiesenmilch Rahmkäse 55% F.i.T. | Kärntnermilch reg. Gen.m.b.H. |
Panirani camembert | Koka d.d. Industrija mesa Varaždin |
Mu Extra jabolko cimet | Ljubljanske mlekarne, d.o.o. |
Ljutomersko maslo | Pomurske mlekarne, d.d. |
Ementalec | Pomurske mlekarne, d.d. |
Pinjenec – jagoda | Pomurske mlekarne, d.d. |
Mleko v prahu | Pomurske mlekarne, d.d. |
“Fino mi je” Mliječni puding sa šlagom – čokolada | Prehrambena industrija Vindija d.d. |
‘z bregov UHT Kozje mlijeko | Prehrambena industrija Vindija d.d. |
Sir Tolminc | Sirarna Gugala, Bojan Kavčič – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji |
Posebno priznanje za doseženo izjemno kakovost je komisija soglasno podelila:
Ljubljanskim mlekarnam d.o.o. za izvrstno linijo sladoledov MAXIM PREMIUM na palčki.